mr bond pisze:Jack Daniels
naj ;opularniejsza w uk
16 za 0,7.
z lodem i soda water
peace.
Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje, chociaż porównanie do upalenia trawą wydaje mi się grubo przesadzone.
O przepraszam właśnie doczytałem, że Jack Daniels nie jest zaliczany do burbonów tylko dzięki procesowi filtracji przez klonowy węgiel drzewny zalicza się ją do tzw.Tennessee Whiskey. Może ma łagodniejszy smak, ale jednak nadal pozostaje ten dziwny posmak charakterystyczny dla wszelkich burbonów. Czego osobiście nie cierpię. Może Cola zabija ten smak, ale Ja tak jak Tinos piję tylko czystą z lodem. Innej nie toleruję.
Pamiętam ze kiedyś dla starego podjebałem butelke whisky, gdy chciałem spróbować pierwszy raz. Potem widziałem tą samą butelke w sklepie za 130 zł
Breslau jest niemieckie!
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?