mr bond pisze:Jack Daniels
naj ;opularniejsza w uk
16 za 0,7.
z lodem i soda water
peace.
Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje, chociaż porównanie do upalenia trawą wydaje mi się grubo przesadzone.
O przepraszam właśnie doczytałem, że Jack Daniels nie jest zaliczany do burbonów tylko dzięki procesowi filtracji przez klonowy węgiel drzewny zalicza się ją do tzw.Tennessee Whiskey. Może ma łagodniejszy smak, ale jednak nadal pozostaje ten dziwny posmak charakterystyczny dla wszelkich burbonów. Czego osobiście nie cierpię. Może Cola zabija ten smak, ale Ja tak jak Tinos piję tylko czystą z lodem. Innej nie toleruję.
Pamiętam ze kiedyś dla starego podjebałem butelke whisky, gdy chciałem spróbować pierwszy raz. Potem widziałem tą samą butelke w sklepie za 130 zł
Breslau jest niemieckie!
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.