Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 2 / 0
Witam, dostałem wczoraj pisemko z prokuratury. O takiej treści " Wzywa się Pana do osobistego stawiennictwa w dniu 16 lutego 2024 r. o godz. 10:00 w Prokuraturze Rejonowej w xxx jako podejrzanego w sprawie sygn. akt xxx o przestępstwo z art. 62 ust. 2 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii w zw. z art. 12§1 k.k. Wezwany powinien posiadać przy sobie dowód osobisty lub inny ważny dokument stwierdzający jego tożsamość ". Nie zostałem złapany z niczym, a ostatnie zakupy jakie robiłem przez internet były dobre 8-9 lat temu jak nie lepiej i był GBL. Czego mogę się spodziewać? Co mi grozi? Jak się zachowywać? Nigdy nie miałem doczynienia z prokuratura. Mogą mi zrobić jakieś badania krwi moczu? Sporadyczny kode zarzucam.
  • 17 / 2 / 0
Nik nic nie pomoże? Nie podpowie?
  • 1299 / 258 / 0
kogos innego zlapali i cie strzelił z ucha
  • 3245 / 617 / 0
Pomówienia, istnieje podobno taki temat że to jest w pewnym stopniu karalne dla pomawiającego bez srania w twoje własne curriculum vitae.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1331 / 337 / 13
15 lutego 2024psychol pisze:
Nik nic nie pomoże? Nie podpowie?
Jeśli nie masz nic na sumieniu to czym sie przejmujesz? Z tego co sie orientuje GBL jeszcze nie tak dawno był legalny a skoro prawo nie działa wstecz to w czym rzecz?
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3245 / 617 / 0
Prokuratura kojarzy mi się z bazą dokumentów. A jak byś był oskarżony to prędzej sąd, ewentualnie w tej całej prokuraturze to czas na reakcję. Jak byś był zbirem narkotycznym to raczej aresztowanie, a nie grzeczne zaproszenie. Nie posiadam szerokiej wiedzy, ale w mieście mamy full serwis oprócz pierdla, to nawet ciągiem skojarzeń można się domyślić.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.