dostalem wezwanie w charakterze swiadka w jakiejs nieznanej mi sprawie, jak zadzwonilem sie dowiedziec za duzo nie chcieli powiedziec, ale wspomnieli ze chodzi o "zakup jakichs tam lekow z internetowej apteki". w tym roku pare razy zamawialem z dwoch czy trzech polskich rc sklepow rozne research chemicals. zadna z paczek nie zostala przechwycona ani naruszona, wiec zastanawiam sie czy toczy sie jakies postepowanie przeciwko ktoryms z tych sklepow, czy to moze byc cos innego. ogolnie jak myslicie co najlepiej powiedziec jesli sa dowody ze kupowalem kiedys powiedzmy 100g 4-mmc (przed sierpniem), albo ostanio kilka roznych obecnie legalnych rc? co myslicie? pozdrowki
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.