Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2768 / 357 / 0
Ja będąc na Wenlafaksynie co prawda było to kilka lat temu , ale praktycznie jej nie " czułem " a nawet chyba bylo gorzej jeśli chodzi o samopoczucie.. Także nie każdy lek jest dla każdego
  • 3031 / 521 / 0
Mogles spróbować dłużej potrzymać działanie i poczekać.
Ale fakt dawki typowe praktycznie nie czuć ale jak się przestanie to coś się zmienia na gorsze
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1093 / 186 / 0
Dla mnie wenla jest najlepszym antydepresantem na lęk ale na nastrój słabo się sprawdza.
  • 417 / 22 / 0
Czy 15 mg abilify i 300 mg wenlaflaksyny potrafi się wypłukać po 12 dniach detoxu? Teoretycznie wystarczy 5 okresów póltrwania ale jeszcze kwestia odwrazliwienia się receptorów no i czy tak duża dawką wenlaflaksyny na pewno w tydzien usunie sie z organizmu??
  • 1093 / 186 / 0
wenlafaksyna bardzo ale to bardzo szybko opuszcza organizm, właśnie dlatego jedna pominięta dawka może już powodować objawy odstawienie.
  • 130 / 19 / 0
Brałem dokładnie przez 21 miesięcy w dawce 150mg. Jak się rozkręciła po 3 miesiącach to rzeczywiście było widać poprawę, nie na tyle dużą żeby tu mówić o jakichś spektakularnych efektach ale ustabilizowała nastrój i lęki. Niestety po około roku zwyczajnie przestałem czuć efekty a stare lęki i chwiejny nastrój powrócił w trochę mniejszym nasileniu. Mimo wszystko nadal kontynuowałem leczenie z nadzieją, że to może tylko chwilowo ale po dłuższym czasie zszedłem z dawki do zera i szczerze? Nie czuje różnicy, tak jakbym po prostu nadal brał ale bez tych efektów. Jest lepiej niż było przed rozpoczęciem leczenia, to na pewno ale resztę pewnie załatwiłaby terapia z psychologiem.
  • 70 / 5 / 0
Witam czy ktoś miał porównanie , co bardziej działa na napięcie psychiczne i lęki wenla czy może Escitalopram , bo biorę esci 20 mg i szczerze - lęki zniwelowała ale dalej jest te napięcie psychiczne aż głowa boli
  • 70 / 10 / 0
Zależy, co jak komu leży. Nie chcę twierdzić, że każdy tak ma, bo może nie każdy, ale u mnie wenlafaksyna to był non-stopowy podskórny lęk, skontrolowany i trochę wytłumiony, ale ona solidnie pobudza fizycznie. W teorii działa świetnie przeciwlękowo, ale to tak nie do końca, że "jak ręką odjął", niby człowiek bardziej opanowany, ale jest jednak jakiś niepokój
  • 1093 / 186 / 0
Dla mnie wenlafaksyna zdecydowanie lepsza na lęk niż escitalopram, ale też ona mi wyjątkowo leży od zawsze. Co do napięcia to też pomaga, ale mam wrażenie @powerade33 że u ciebie jest to coś innego niż napięcie emocjonalne, tak mi się wydaje przynajmniej.
  • 23 / 1 / 0
28 września 2024sclero2014 pisze:
Ja będąc na Wenlafaksynie co prawda było to kilka lat temu , ale praktycznie jej nie " czułem " a nawet chyba bylo gorzej jeśli chodzi o samopoczucie.. Także nie każdy lek jest dla każdego
wenlafaksyna? Tylko donosów. Ja kruszę te kulki i wciągam nosem, wtedy dopiero odczuwam działanie speedujące oraz antydepresyjne. Oral zero działania tylko donosowo.

Ja to mam w postaci takich dużych trzech kuleknie 12 małych.
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.

Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki

Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.