Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 37 / 3 / 0
@kpina Nie wiem jak w przypadku kojarzenia z tianeptyną, ale sama wenlafaksyna może tak działać na początku. Ja na nią wchodziłem przez miesiąc i początki były bardzo trudne. Bóle głowy, stawów, objawy grypopodobne, senność z pobudzeniem, odrealnienie, pogłębienie stanów depresyjnych itp. Po pierwszej 37,5 czułem się tak masakrycznie źle, że myślałem o rezygnacji z tego leku ale postanowiłem dzielić to na mniejsze dawki (rozpuszczałem tabletkę i 2 razy dziennie brałem po ok 4 mg) i po ok 1,5 tygodnia doszedłem do całej tabletki. Po osiągnięciu 75 mg dalsze zwiększanie dawki poszło już gładko. Obecnie przy 150 nie czuje żadnych skutków ubocznych oprócz obniżonego libido i problemów z utrzymaniem wzwodu.
  • 28 / 1 / 0
Biorę czasami rekreacyjnie DXM. Natomiast jestem na dawce wenly 112.5mg ( 2tygodnie dawka 37.5mg, 8 dni dawka 75mg, 2 dni dawka 112.5mg) , czy coś mi się stanie jak wezmę DXM biorąc wenle? Rok temu przy fluoksetynie wpadłam chyba w zespół serotoninowy i na 7 dni film mi się urwał. Teraz planuję wziąć mniejszą dawkę, ale i tak się boję niby to nie SRRI tylko SNRI. Uprzedzę niepotrzebne komentarze, tak, muszę to wziąć...
  • 60 / 30 / 0
@LadyCherry Ile tego dextera bierzesz?
Ja, dopóki byłem na 150mg/dzień, testowałem 450, 600 i 900mg DXM. Co jest oczywiście głupie.
Teraz, będąc na 225mg wenli dałem sobie całkowicie z dragami spokój. Gra nie warta świeczki.

Jak już koniecznie musisz tripa zaliczyć, to więcej jak 450mg dexa bym nie wrzucał, szczególnie, że mówisz iż miałaś już coś w stylu ZS'a kiedyś.
U mnie wenla podnosiła moc.
U ciebie może być ZS.

Niczego nie polecam, wręcz odradzam.
  • 7 / / 0
Biorę olanzapinę, teraz psychiatra dodał mi do tego wenlafaksynę (ma mnie zaktywizować). Czy takie połączenie brzmi sensownie?
  • 30 / 1 / 0
A występuje jakaś tolerancja w przypadku Wenlafaksyny? Chodzi mi o to czy lepiej sobie te większe dawki (300-375 mg.) zostawić na później? Bo planuje długo siedzieć na tym leku. Może nawet całe życie..
  • 3454 / 1110 / 0
Jeśli zachodzi sytuacja, że zaburzenie pod wpływem leków się wygasza to wręcz z czasem dawka zostaje zmniejszona. Natomiast jeśli choroba nie daje się w jakiś sposób zaleczyć, często trzeba co kilka miesięcy ją podwyższać.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 23 / / 0
Brałem przez pół roku wenlafaksynę 150mg dziennie na stany depresyjne brak motywacji, wycofanie społeczne. Od tygodnia zszedłem do 75mg, przez pierwsze 2-3 dni było gorzej - może placebo, nie mam pojęcia. Teraz jest stabilnie. Chcę kontynuować terapię, ale problemy są 2 - lekarz który w zasadzie wyznaje zasadę, że pacjent wie najlepiej i nie jest w stanie doradzić jak kończyć terapię i mój planowany wyjazd za granicę na dłuższy czas od kolejnego miesiąca. Umówię się za 2 tygodnie na kolejną wizytę i pytanie jak zgodnie ze sztuką powinno wyglądać kończenie terapii - tzn jeśli nie będę odczuwał pogorszenia stanu przez kolejne 2 tygodnie na 75mg to jaki czas jeszcze powinienem zażywać lek? Czy powinienem na wszelki wypadek poprosić o receptę o jakieś inne leki, jeśli całkowite odstawienie byłoby "bolesne"? Brałem hydroksyzynę na sen, doraźnie Lorafen, później Sedan w przypadku stresującego dnia w pracy (biurowej)
  • 8103 / 906 / 0
@puszcza
Oczywiście, ze możesz po prosić o leki na odstawkę.Na początek spróbuj hydroksyzyny.Jak będzie za słabo to Bromazepam.W lorazepam nie radze Ci się pchać .Mocne benzo i łatwo traci się kontrole ( złudne poczucie trzeźwości ) i możemy się przejechać.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 438 / 121 / 0
Na mnie wenla nie działała w żadnej dawce. Choć zwiększaliśmy do oporu. Myślałem, że będzie działać jak tramadol, bo wzory jednego i drugiego związku są łudząco podobne. Co do samej pory dnia, to tak, ma ona aktywizować, dlatego zwykle podaje się ją rano, ew. jeszcze coś dorzuca wczesnym popołudniem.
  • 1674 / 125 / 0
Mi przepisal doktorek wenfle 150mg rano, 1 kapsulka ma w srodku 3 takie male tabletki
jak to przyjmowac, normalnie w kapsule czy lepiej wyjmowac te tableteczki i je polykac?
Czy polaczenie olanzapina 2,5mg na noc a potem 150mg wenaflaksyny rano ma sens?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.