Zrobiłem wg instrukcji. Jednak po tygodniu nic się nie dzieje. Grzybnia wydaje się przesuszona, jest widoczna szpara między grzybnią a pojemnikiem plastikowym (około 2mm).
Czy zrobiłem coś źle?
Pojemnik w folii jest umieszczony w kartonie pod którym jest mata grzewcza, temperatura maty to około 23⁰C
Podaj co robiłeś krok po kroku według instrukcji oraz dobrze by było jakbyś podesłał jakieś zdjęcia. Wtedy coś więcej będzie się dało określić.
Jednak tydzień to nie jest długi czas, daj sobie jeszcze 2 tygodnie. Zwracaj uwagę na zapach czy jest leśny/grzybowy.
Wydaje mi się, że w nowym growkicie nie powinno być jakiejkolwiek szpary, plus jeśli grzybnia wygląda na przesuszoną to zastanawiałbym się nad jakością, którą producent oferuję.
Mam nadzieję, że to ciastko moczyłeś? Jeśli masz mate grzewczą to kontroluj wilgotność w worku, w razie potrzeby pryskaj.
Pozdrawiam.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.