Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
W zeszłym tygodniu dotarł do mnie Growkit Golden Teacher 1200 ml
Zrobiłem wg instrukcji. Jednak po tygodniu nic się nie dzieje. Grzybnia wydaje się przesuszona, jest widoczna szpara między grzybnią a pojemnikiem plastikowym (około 2mm).
Czy zrobiłem coś źle?
Pojemnik w folii jest umieszczony w kartonie pod którym jest mata grzewcza, temperatura maty to około 23⁰C
  • 386 / 87 / 0
Czyli jak to zrobiłeś według instrukcji?
Podaj co robiłeś krok po kroku według instrukcji oraz dobrze by było jakbyś podesłał jakieś zdjęcia. Wtedy coś więcej będzie się dało określić.
Jednak tydzień to nie jest długi czas, daj sobie jeszcze 2 tygodnie. Zwracaj uwagę na zapach czy jest leśny/grzybowy.
Wydaje mi się, że w nowym growkicie nie powinno być jakiejkolwiek szpary, plus jeśli grzybnia wygląda na przesuszoną to zastanawiałbym się nad jakością, którą producent oferuję.
Mam nadzieję, że to ciastko moczyłeś? Jeśli masz mate grzewczą to kontroluj wilgotność w worku, w razie potrzeby pryskaj.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.