Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 26 / 9 / 0
Siema.

Z racji zapalenia żołądka od dwóch miesięcy mam powtarzającą się dietę, która jest uboga z racji jeszcze innych problemów zdrowotnych. Nie mogę przyjmować teraz większości witamin i supli, bo drażnią żołądek, np. witaminy C. Chciałbym jakiś zestaw wit C., żelazo, kompleks witamin B itp. podany dożylnie. Niedługo zjeżdzam do Polski na parę tyg., ale nie jestem ubezpieczony. Macie jakieś rady jak mogę ogarnąć temat? Widzę iż jedna kroplówka to ok. 250 zł, do tego musiałbym dojechać, a chciałbym powtórzyć je parę razy, więc trochę zachodu i wydatku jest. Orientuje się ktoś może gdzie mógłbym kupić takie kroplówki?

Pzdr
  • 174 / 41 / 0
Samemu to można sobie kuku zrobić rozwalając nerki albo powodując wstrząs - tym bardziej, że na rynku są dostępne różne opcje i nie zawsze ta o najbardziej dopakowanym składzie będzie najlepsza. Nie kombinuj tylko zapłać za konsultację lekarską i proponowaną terapię kilku kolejnych wlewów. Zapłacisz niemało, ale to bezpieczniejsza opcja niż kombinowanie samemu bez niezbędnej wiedzy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.