Z racji zapalenia żołądka od dwóch miesięcy mam powtarzającą się dietę, która jest uboga z racji jeszcze innych problemów zdrowotnych. Nie mogę przyjmować teraz większości witamin i supli, bo drażnią żołądek, np. witaminy C. Chciałbym jakiś zestaw wit C., żelazo, kompleks witamin B itp. podany dożylnie. Niedługo zjeżdzam do Polski na parę tyg., ale nie jestem ubezpieczony. Macie jakieś rady jak mogę ogarnąć temat? Widzę iż jedna kroplówka to ok. 250 zł, do tego musiałbym dojechać, a chciałbym powtórzyć je parę razy, więc trochę zachodu i wydatku jest. Orientuje się ktoś może gdzie mógłbym kupić takie kroplówki?
Pzdr
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.