Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 27 / 9 / 0
Siema.

Z racji zapalenia żołądka od dwóch miesięcy mam powtarzającą się dietę, która jest uboga z racji jeszcze innych problemów zdrowotnych. Nie mogę przyjmować teraz większości witamin i supli, bo drażnią żołądek, np. witaminy C. Chciałbym jakiś zestaw wit C., żelazo, kompleks witamin B itp. podany dożylnie. Niedługo zjeżdzam do Polski na parę tyg., ale nie jestem ubezpieczony. Macie jakieś rady jak mogę ogarnąć temat? Widzę iż jedna kroplówka to ok. 250 zł, do tego musiałbym dojechać, a chciałbym powtórzyć je parę razy, więc trochę zachodu i wydatku jest. Orientuje się ktoś może gdzie mógłbym kupić takie kroplówki?

Pzdr
  • 133 / 28 / 0
Samemu to można sobie kuku zrobić rozwalając nerki albo powodując wstrząs - tym bardziej, że na rynku są dostępne różne opcje i nie zawsze ta o najbardziej dopakowanym składzie będzie najlepsza. Nie kombinuj tylko zapłać za konsultację lekarską i proponowaną terapię kilku kolejnych wlewów. Zapłacisz niemało, ale to bezpieczniejsza opcja niż kombinowanie samemu bez niezbędnej wiedzy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe