Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
ODPOWIEDZ
  • 2941 / 634 / 0
Nowy wynalazek.

4-Propionoxy-N-Ethyl-N-Methyltryptamine

IUPAC: 3-(2-(ethyl(methyl)amino)ethyl)-1H-indol-4-yl propionate fumarate

Dostępny w dawkach 2mg i 20mg. Może być ciekawe. @izopropylofenidat będziesz testować? ;)
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 1482 / 382 / 13
To jest coś mahometo-podobne tylko dla PRO ćpunów?

Jakiekolwiek info dot dawkowania? Na zagranicznych forach nie znalazłem żadnej wzmianki o tym wynalazku… :cojest:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2941 / 634 / 0
Ciężko znaleźć informacje ale gdzieś przeczytałem że to prodrug 4-HO-METa. Nie wiem na ile to rzetelne.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 3 / / 0
4-PRO-MET jest substancją dostępną legalnie m.in. w Niemczech, gdzie też można ją zamówić w wielu sklepach online. Jeden z takich sklepów podaje dawkowanie:
- 0,5–3 mg: Microforschung
- 4–8 mg: Natur- und Kreativforschung
- 8 mg+: Interstellare Forschungsprojekte
W dość swobodnym przekładzie:
- 0,5–3 mg: mikro-badania
- 4–8 mg: projekty kreatywne oraz badania na łonie natury
- 8 mg+: projekty o skali międzygwiezdnej

Na razie testowałem dawki 5 i 8 mg. Przy dawce 5mg większość tripa spędziłem na łonie natury. Wyostrzone kolory, lekko zmieniona percepcja, szczególnie percepcja własnego ciała. Naturalne detale przyciągają uwagę, ale nie są nachalne. Delikatnie zmieniony tok myślenia, lecz przy zachowaniu pełnej kontroli i generalnej "trzeźwości" myślenia. Przyjemna dawka na spacer i do głębszych konwersacji.

Dawkę 8mg zarzuciłem w domu. Muzyka daje wiele radości, ciało samo się buja. Mocno wyostrzone kolory. Lekki headspace, lecz dalej pełna kontrola. Percepcja dotyku i ciała zmieniona i wyostrzona. Bardzo dobra dawka do zabaw erotycznych!

Niestety, nie mam porównania do innych tryptamin 4-...

W niedługiej przyszłości planuję projekty przy dawce 15-20mg.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2025 przez CosmicFury, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2 / / 0
Planuję stestować substancję po nowym roku, w jakiej formie zarzucaliście? Widziałem dostępne krople, a wiem że 4-HO-MET jest też dostępny w proszkach.
Orientujecie się też jak z legalnością? Substancja absolutnie nowa, więc nie ma zbyt dużo info, czy łapałoby się to pod jakiekolwiek ustawy o pochodnych?
  • 2 / / 0
@BagnistyWedrowiec
Grupa I-P, w skrócie dla przeciętnego użytkownika nielegalne.
  • 383 / 113 / 2
@Vetulani44
Raczej nie i podejrzewam że będzie podobne lub nierozróżnialne od 4-HO-METa bo to chyba jego prodrug?

Do przetestowania mam ciekawsze rzeczy :P
  • 1482 / 382 / 13
Zjadłem pillsa 20mg o którym zupełnie zapomniałem i efekty takie se tzn wkurwia po tych 4-podstawionych ten deliryczny bodyload aż ciśnie na kibel ale wizualnie ani mentalnie to dupy nie urywa, kwachy jednak lepsze %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1291 / 7 / 0
Spróbowałem przedwczoraj 20 mg oralnie. Zarzuciłem koło 20, gdzie już wypiłem gdzieś od 14 z siedem piwek i było spoko. Czy podobne do hometa, w sumie nie wiem, bo tego brałem w 2012 i średnio to pamiętam, ale biorąc pod uwagę że teraz to gówno mogę sobie kupić to jest to przyzwoity zamiennik, brakuje mi trochę psychodeli. Weszło, bardzo szybko, nie wiem czy to że byłem podpity pomogło, ale w ciągu 30 min od zarzycia była bomba. Początkowo trochę mnie rozłożyło i sobie myślałem: po co ja to robię? ;) Ale po wejściu i wizycie w toalecie było bardzo przyjemnie. Głowę miałem o dziwo spokojną, pewnie przez alko, w trakcie dopiłem jeszcze 3 piwka, a wizualnie fajerwerków nie było, mi to trochę przypominało bardziej no nie wiem, trzęsawkę obrazu gdzie przy grzybach mam zupę fraktali i nie jestem w stanie nic przeczytać. Tu było, jakby to powiedzieć, energetycznie, jakby takie prądy układały mi pole widzenia. Jak było mentalnie? Świetnie. Zdecydowanie mój gust, nie wypominałem sobie, że znowu ćpam, co u mnie potrafi wystąpić, a cieszyłem się chwilą, rozkminiałem bierzące sprawy i obowiązki. Puściło myślę gdzieś po 3h, od razu pomyślałem, że za krótko no i to chemiczne strucie czułem. Na szczęście piwko pomogło i wchodziło jak zawsze, dobrze. Gdzieś koło północy zjadłem i z godzinkę może dłużej poczytałem książkę. Bardzo, ale to bardzo przyjemnie się czytało. Koło 2 położyłem się spać, a następnego dnia miałem kaca, za dużo alko. Ogólnie powiem, że mi się podobało, następnym razem wrzucę 40 mg
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.