Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 117 / 25 / 0
Jestem na buprze już ponad rok i jest elegancko, trochę przytyłem, bo nie ćpa się na głodniaka, żeby lepiej klepło, ale nie aż tak.

Czytałem ostatnio o SIBO, przeroście flory bakteryjnej w jelitach i w przyczynach występowania są między innymi opioidy, a co dopiero mówić o waleniu w ciągu.

Ktoś miał albo leczył SIBO przy waleniu opio?

Wyjebało mi bęben jakbym był w ciąży, poczytałem o tym SIBO, ogarnąłem sobie antybiotyk w receptomacie na to i po 3 dniach brania już mi przeszło i nie wyglądałem jak w 6 miesiącu ciąży. No, ale po jakimś czasie wróciło. Normalnie antybiotyk bierze się 2 tygodnie. Może przy opio trzeba brać dłużej? Albo nigdy to nic nie da, bo nie eliminuję przyczyny?

Skoro antybiotyk pomógł to jestem tym bardziej pewny, że to jest to. Wy nie macie brzucha nadmuchanego jak balon przy waleniu tego gówna? Staram się wypróżniać, ale wiadomo ja to jest. Akurat na to toleracja nie rośnie w ogóle.
  • 327 / 55 / 3
Jak masz sibo to po antybiotyku wejdź na dietę lowfodmap. Mi pomogło
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.