Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 510 / 112 / 0
5 mg tk bardzo mała dawka, max dawkw jest 60 dziennie, mnie klepie od 20
  • 25 / 1 / 0
@nicki wiem , teraz mam 4 opakowania po 10mg i mi lekarka powiedziała że mam po 20 brac ale jak bedzie potrzeba to wiecej. Wiadomo ona myśli ze doustnie biore ale na mnie doustnie nie działa, tak jakbym chciala. Wczoraj mi sie nie chciało kruszyc to wzielam 8 po 5mg no 40 lacznie, to tak jakbym nic nie brała a snifem 15 juz byłoby super.
  • 999 / 183 / 0
@lotus62 bo sniffem to działanie rekreacyjne a nie leczenie chyba?
  • 510 / 112 / 0
Działa podobnie tylko szybciej i bardziej wali w dekiel dopaminą.

A jak nie działa 40 mg to przyjmij 60 :D
  • 25 / 1 / 0
@nicki tak tylko czy jest sens przyjmowania odrazu dużych dawek, bo jednak pierwszy raz zawsze jest najlepszy a potem juz zawsze ten sam efekt i żeby bylo lepiej to jeszcze zwiekszac. Czy nie lepiej osiągać powoli kolejny level i sobie eksperymentowac. Mogę sie mylic ale moze u mnie moze działać efekt placebo jeśli chodzi o sniff, bo troche tesknie za feta
  • 3 / / 0
Ja właśnie czekam za receptą od psychiatry ale biorę do tego dziennie 600mg pregabaliny i 300mg hydroxyzyna jestem ciekaw jak to na mnie zadziała bo nigdy nie brałem leków z tej kategorii
  • 4 / / 0
@tajemniczy25 widziałem twój stary post że escitalopram całkowicie usunął twoją depresje i przestał działac po miesiącu... u mnie ta sama sytuacja. Jak teraz wygląda sytuacja u ciebie? coś sie zmieniło ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.