Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
Pozdrowionka
Ciocia oooizneb
Jak chodzi ci o vendorów dopisujących "speed" lub "eufo" jako dwie kategorie pod tym samym ketonem, to wiesz, że robią Cie w chuja.
Ja mam lepsze pytanie, jak jeszcze chodziłem do liceum to małolaty koniecznie chciały speeda, nigdy eufo. Dlaczego? Nie rozumiem.
Zapytałem dla pewnosci chatu gpt, ta informacja o izomerach ma sens.. Np DXM to dysocjant, a jego izomer - lewometorfan, to silny opioid. Prawoskrętna meta powoduje niesamowitą euforię, natomiast lewoskrętna meta nie ma działania psychoaktywnego poza działaniem na noradrenaline jak się nie myle. Była nawet używana jako sztyft do nosa haha.
Co do liceum - może z tego właśnie powodu chcieli coś speedującego? Można lecieć z obowiązkami podobnie jak na futrze, ale z krótszym działaniem. Euforyk nie motywuje tak do działania, a dodatkowo zaraz nie będzie już skutecznie działał.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.