...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej, mam taki problem, Brałem fenta w dawce +/- 1 plaster dziennie doustnie ( na początku było to pół plastra 100ug, z czasem potrzebowałem cały żeby przestał y boleć plecy). Mam pare listków oksy i mst continus którymi próbuje sobie teraz radzić przy odchodzeniu od tych plastrów, ale jest ciężko. Uznałem że skoro buprenorfina jest również silnym narkotykiem to w celu redukcji skutków ubocznych postaram się possać 1 plaster 35ug żeby było mi jakoś lżej... Niestety to było najgorsze doświadczenie w moim życiu, ból wszystkiego, drgawki, głód, strach , zmartwienie, no w życiu się tak źle nie czułem. Wyplułem to gówno, wziąłem 2 xanaxy, 1 oxy retard i morfine retard i poszedłem jakimś cudem po chwili spać. Jak się obudziłem to było już lepiej bo ta bupra przestała działać ale za to morfina i oksy ledwo co dają przeżyć dzień. Mam ból kręgosłupa ( który po urazie z przed kilku lat coraz bardziej się zwiększa) ale widzę że moje branie opioidów żeby uśmieżyć ból zaszło za daleko. Jak polecacie się przygotować i jak najlżej mam zejść z dawek? Wcześniej brałem 2 lata tramadol 200x2 retard i idealnie mi pomagała na ból ale postanowiłem spróbować tego fenta z ciekawości i tak się ta pół roczna droga zbliżająca mnie coraz bliżej do trumny zaczęła. Boje się przyklejać ten transtec bo po tym co przeżyłem jak go na chwile wzialem do ust to nie życzę największemu wrogowi. Czytałem poradnik dexa ale jednak mówi on tam o lekach na recepte których nie wyczaruje. Pozdrawiam i licze na pomoc.,
  • 8 / / 0
Hej, dużo czasu minęło od tego wpisu ale dla potomnych napiszę że w takich przypadkach jeżeli tylko możecie kierujcie się po porostu na detoks do szpitala skręty po opio to nie żarty tym bardziej po fentanylu. Dodatkowo fajnie by było sobie ogarnąć jakiś odwyk/terapię bo jednak chęć wzięcia zawsze ci zostaje i trzeba sobie z tym jakoś radzić
  • 365 / 103 / 0
Nic dziwnego ,że czułaś sie tragicznie po buprze bo wzięłaś ja pewnie w nieodpowiednim czasie. Bupre jeśli już to bierze się jak się już ma skręta po odstawieniu innego opio, w innym wypadku działanie jest takie ,że jeśli jesteś po wpływem fanta, a weźmiesz bupre to wypiera ona fenta z receptorów i wywołuje skręta. Domyślam się, że tak było u Ciebie. bupra jest świetna jak się odstawia opoidy. Ona dziala (w uproszczeniu ) jak metadon.
A ten tragiczny stan to był po prostu skręt. Jeśli masz możliwość to oczywiście na detoks i terapię idź. Jeśli nie to spróbuj najpierw zmniejszyć dawkę i przejść na coś słabszego i wtedy odstawiać
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.