Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Przez około rok piłem co tydzień dość dużą jak na mnie (słaba głowa) ilość alkoholu to znaczy pięć piw o mocy 7.6%, czyli ilość alkoholu taka jak w 475 ml wódki. Niestety od jakiegoś czasu zauważyłem, że picie już nie sprawia tej przyjemności, co kiedyś, za to bardziej odczuwam zmęczenie i senność. Odnoszę wrażenie, że mimo to, iż nie mam mocniejszej głowy, to nastąpiła jakaś tolerancja układu przyjemności w mózgu na działanie alkoholu i mózg nie produkuje pod wpływem alkoholu dopaminy jak dawniej. Czy jest to możliwe? Czy jest to odwracalne, jeśli zrobię przerwę w piciu?
  • 586 / 126 / 0
Jest możliwe.
Pomóc może dłuższa przerwa od GABAjebnikow takich jak alko, benzo itp i branie regularnie sulpirydu.
Poczytaj wątek o sulpirydzie gdzie ludzie pijąc GBL chwalili że wróciła magia po stosowaniu sulpi jakiś czas.
Na mnie lepiej później benzo akurat działało bo od alko jakoś wtedy stroniłem wiec przy alkoholu również się sprawdzi myślę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.