Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam

Jakiś czas temu wpadła do mnie śledcza znalzliz w szafie 6 roślin . 3 wegetowały a 4 były już z kwiatami. Wsysyskie rośliny to odmiany cbd o deklarowanej przez sprzedawcę nasion zawartości thc do 1%.

Znaleźli tez grzyby halu w ilości 15g które kiedyś dostałem od kolegi z pracy i tak sobie leżały do tego czasu w szafce :/

Przyszły mi już papiery o wadze roślin i ich suma to 50g bez doniczek .
Nie wiem czy to waga suchych czy mokrych roślin .

Nie byłem wcześniej karany za narkotyki .

Zatrzymali 3000pln na poczet a jutro mam się stawić na komendzie bo maja już wyniki badan ale jakie są nie wiem

Co mi grozi? Policjant mówił ze pewnie tylko kasa do płacenia .

Rośliny uprawiałem dla osoby chorej na stwardnienie rozsiane która używała pełni cbd ale jest on mega drogi( ok 1000-1500pln
Na miesiąc )
  • 1290 / 366 / 0
nie mow im ze to hodowales dla kogos innego i mu to goniles albo dawales za darmo.
Na uzytek wlasny hehe. To, czy ktos jest chory czy nie to nie ma znaczenia. Na prawde nie musisz zaslaniac sie choroba bo to nie dziala a jednoczesnie przyznajesz sie do powaznych rzeczy.

To, ze CBD z THC niskim to raczej kit, nie ma roslin, ktore sie mieszcza w polskich kategoriach a na pewno taka trudno prawdziwa ogarnac. Poza tym nikt ci THC w tym mierzyc nie bedzie bo to nie o to chodzi - masz maryhe w domu - nielegal, chocby to miala byc polna jakas, to masz przejebane. To, plus grzyby ktore tez sa nielegal to razem masz dosc spore combo i jeszcze produkcja.
  • 3 / / 0
Dawno większych głupot nie czytałem 😅

Nawet na Hyperreal jest artykuł ze uprawa do celów leczniczych może nie być karana jeśli się odpowiednie pisemka złoży . Ratowanie życia lub zdrowia nie jest karane

No i właśnie napisałem wyżej ze przyszły im wyniki zawartości substancji .

Z roślin raczej nic thc nie wyjdzie bo miały 2 miesiące dopiero. Kwiatostan ledwo co się rozwijać zaczynał.

Grzyby im wykaże ale bylo ich 14,5 g wiec tez ilosc uznają za nieznaczna .

Kolega pare lat temu miał podobna akcje . Policja znalazła drosline która miała metr wysokości ale po zbadaniu okazało się ze thc ma 0.004 jakoś tak .
Kary żadnej nie dostał .
Nie uznali tego jako ilosc która można się odurzyć.

Doniczkę z obskubana roślina nawet dostał ( sam badyl z korzeniami w ziemi )

Może ktoś bardziej kompetentny się wypowie ?

Śmieszne te polskie prawo 🤣
ODPOWIEDZ
Newsy
Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.