1. Ciągły strach przed wystąpieniem u mnie choroby psychicznej. Boje się że wszelkie dźwięki jakie słyszę okażą się nie prawdziwe i w końcu zacznę słyszeć głosy.
2. Mam przytłaczający natłok myśli, czesto prowadzący nawet do bólu głowy. Moje myśli wydają się powtarzać i wręcz "krzyczeć".
3. Boje się, że wszytsko jest nierealne, a ja w pewnym momencie po prostuje się obudzę/wybudze ze śpiączki.
4. Jestem wręcz zmuszony do dzielenia wyrazów na sylaby i podziału ich na równe połówki- to jed AK chyba typowy aspekt zok
5. Ciągle, przytłaczające uczucie lęku, które można porównać do narastającej sceny akcji w horrorze.
Najbardziej jednak mimo wszystko mam schize, że zaraz zacznę słyszeć dźwięki, lub mi po prostu odpierdoli.
Nie ćpam nic btw
Masz historię choroby psychicznej w rodzinie?
Dlaczego tak się jej boisz?
12 września 2021bulku pisze: Hej JajoElo420, na pewno nie palisz trawki? Twój nick by na to wskazywał. Jeśli palisz to przestań natychmiast.
Masz historię choroby psychicznej w rodzinie?
Dlaczego tak się jej boisz?
12 września 2021visitorQ pisze: Skonsultuj się jeszcze z jakimś innym lekarzem, nawet z kilkoma. Trochę to pod psychozę podchodzi. A te leki co bierzesz pomagają coś?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.