Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Witam, mam stwierdzoną nerwicę lękową z atakami paniki i agorafobią. Chciałbym przybliżyć objawy które u mnie występują i potwierdzić czy orzeczenie lekarza jest słuszne. Dodam że leczę się SSRI. Martwię się że po prostu może być to wczesne stadium schizofrenii, dwubiegonowki lub coś w tym stylu.

1. Ciągły strach przed wystąpieniem u mnie choroby psychicznej. Boje się że wszelkie dźwięki jakie słyszę okażą się nie prawdziwe i w końcu zacznę słyszeć głosy.

2. Mam przytłaczający natłok myśli, czesto prowadzący nawet do bólu głowy. Moje myśli wydają się powtarzać i wręcz "krzyczeć".

3. Boje się, że wszytsko jest nierealne, a ja w pewnym momencie po prostuje się obudzę/wybudze ze śpiączki.

4. Jestem wręcz zmuszony do dzielenia wyrazów na sylaby i podziału ich na równe połówki- to jed AK chyba typowy aspekt zok

5. Ciągle, przytłaczające uczucie lęku, które można porównać do narastającej sceny akcji w horrorze.

Najbardziej jednak mimo wszystko mam schize, że zaraz zacznę słyszeć dźwięki, lub mi po prostu odpierdoli.
Nie ćpam nic btw
  • 100 / 19 / 0
Jakie leki przyjmujesz na to?
  • 9 / / 0
Citronil na stałe i czasem w razie pogorszenia alprazolam
  • 805 / 142 / 0
Skonsultuj się jeszcze z jakimś innym lekarzem, nawet z kilkoma. Trochę to pod psychozę podchodzi. A te leki co bierzesz pomagają coś?
  • 9 / / 0
Znaczy na pewno jest poprawa. Na przykład nie mam już ataków paniki jak kiedyś, tylko stany które są bardzo podobne ale dużo słabsze i znacznie rzadziej. Dodatkowo jestem na nich dopiero 3tyg, a mają się rozkręcić dopiero jakoś po 1msc. Te objawy które opisałem to mam tylko w tych gorszych momentach, a tabletka Xanaxu prawie wszystko uspokaja. Myślę że właśnie przez te problemy nerwicowe wszystko nadinterpretuje i się zamartwiam za bardzo. Mam nadzieję że będzie lepiej
  • 217 / 117 / 0
Hej JajoElo420, na pewno nie palisz trawki? Twój nick by na to wskazywał. Jeśli palisz to przestań natychmiast.
Masz historię choroby psychicznej w rodzinie?
Dlaczego tak się jej boisz?
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 560 / 2
Jak masz ciągłe stałe lęki to benzodiazepiny powinny iść w ruch. Oczywiście nie namawiam, bo uzależnić się można no ale piszesz ciągłe nawracające lęki. 1mg Lorafenu jak nic.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
12 września 2021bulku pisze:
Hej JajoElo420, na pewno nie palisz trawki? Twój nick by na to wskazywał. Jeśli palisz to przestań natychmiast.
Masz historię choroby psychicznej w rodzinie?
Dlaczego tak się jej boisz?
Nie, nic nie palę. Jednak mj zapoczątkowało nijako u mnie ten stan(lub raczej jakiś chujowy dopalacz, który spróbowałem okazyjnie). Właśnie to objawy są zupełnie irracjonalne i zdaje sobie z tego sprawę, ale mimo tego nie jestem w stanie wygrać z przytłaczającym poczuciem niepewności
  • 9 / / 0
12 września 2021visitorQ pisze:
Skonsultuj się jeszcze z jakimś innym lekarzem, nawet z kilkoma. Trochę to pod psychozę podchodzi. A te leki co bierzesz pomagają coś?
Nie mam problemu z odróżnieniem rzeczywistosci, a jedynie moich wyobrażeń i nie słyszę głosów które karzą mi co robić, lub nie mam strachu przed zainstalowaną kamera w moim pokoju xD raczej to jeszcze nie psychoza
  • 684 / 154 / 1
Chyba typowe. Ja mam wszystkie nerwicowe ale wątpliwość mam, bo doznałem stanów ekstatycznych i urojeń, że mam info od Boga w przestrzeni publicznej, poza tym czuję się jak na kwasie, ale to w nerwicy też chyba może występować. Z tym, że no ja mam zmartwienie, że mogę być psychotyczny i sugeruję to lekarzom, a oni mi, że miałbym wtedy mniejszy krytycyzm.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.