10 sierpnia 2021ZX pisze: cos ci chyba sie z tym art 12kk pojebalo
W takich przypadkach, gdzie zamówiłeś 2 razy(nie ma mowy o pomyłce), jeśli nie jest to sprawa z tego tygodnia, czy poprzedniego, grajcie na zwłoke. Jak tylko się da - nie odbierajcie telefonów, nie stawiajcie się na przesłuchania, nie odbierajcie pism. Jak już przyjdzie co do czego - bo i tak nie ma nic na Waszą obronę, możecie powołać się na amnezje. Nie wiem, nie pamiętam, zarobiony jestem. Nigdy nie używajcie słowa "może". Nie pamiętam. Nie wiem. Dawno temu, nie pamiętam. Im bardziej przeciągniecie wezwanie(oczywiście nie do tego stopnia, że będą Was sprowadzać siłą) tym lepiej dla Was. Jeśli płaciłeś w btc, to na 99,9% nie ma na Ciebie żadnego dowodu. Nic nie zrobią.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.