Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3497 / 741 / 9
Wrzucamy fotkę interesującej nas rośliny i oczekujemy na odpowiedź kogoś kto ją zna i miał z nią styczność.

Zdjęcia wrzucamy jako załącznik do posta.
roslinka.jpg
Czy to aronia, nie mylę się?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
aronia
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 224 / 25 / 0
Ja nie mam zdjęcia ale mam cały krótki filmik z YT gdzie roślina jest pokazana. Gość ( ponoć znany i szanowany zielarz ) twierdzi że po zjedzeniu paru liści jest śmiechawka i że niby tylko starzy zielarze ją znają, jak dla mnie to prawdopodobnie sobie jaja robił a sama roslina przypomina odrobinę miętę ale może ktoś z forum ją zna. Na FB w grupach zielarskich temat często się powtarza ( tam też psychonauci są jak widać )ale nikt nie rozpoznaje. Może ktoś z was kojarzy i ostatecznie utwierdzi mnie w przekonaniu że to działa albo wyprowadzi z błędu. Oto link https://youtu.be/WbqCtUqsErA
  • 1037 / 245 / 0
Mam sporo soku z tej roślinki, cierpki w smaku, ale bardzo zdrowy, żeby się pozbyć tej cierpkości trzeba owoce najpierw zamrozić, jest to w 100% aronia
  • 51 / 7 / 0
Dokładnie. To aronia. Moja babcia robiła pyszne soki z aronii. Sok w połączeniu z wodą dawał słodki napój z delikatnym cierpkim posmakiem na języku
Cyrkiel
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.