Przez ostatnie 3 tygodnie (max pare dni rpzerwy) bralem Ashwagandhe w proszku - lyzka stolowa wieczorem - ktoregos dnia nie wzialem - bezsennosc, lek niepokoj, palpitacje serca, mega nieprzyjemne uczucie jak przy odstawieniu benzo (odstawilem w zeszlym roku diazepamem).
Pytanie - czy ktos tak mial ? Na internecie pisza o niej same pozytywy ale jak wiadomo ma ona dzialanie na receptory GABA-A i moze powodowac uzaleznienie i tolerancje.
Jak sobie z tym poradzic? Stopniowo zmniejszac przez tydzien dwa? Mial ktos podobnie? Wiem ze sa tuwieksze problemy lecz znajac siebie mam mega czuly organizm
Pozdro dzieki!
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Przechodzilem przez skret po benzo, nie mam zamiaru przechodzic tego ponownie a'la z Ashwaganda - co najlepiej zrobic w takiej sytuacji ? Bede wdzieczny za rady, mam propanolol na kolatania jakby wystepowaly, moge ewentualnie pojsc do lekarza ale co mu powiem? Wiekszosc doktorkow nawet nie wie co to ashwagandha
Wołam eksperta @AnnaS
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Przykładowo pole A i dwie rośliny z tego pola A maja różną zawartość substancji aktywnych.
Klimat zmienia się plus wpływa to na parametry i ilość substancji aktywnych.
Rośliny więc mogą coraz częściej powodować objawy odstawienne plus każdy ma inny organizm i wrażliwość powoduje takie kwiatki.
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.