Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Wytrzymałość na warunki klimatyczne: wysoka, wytrzymuje nawet w ekstremalnych warunkach.
Stężenie efedryny: wysokie, do 3%.
Wysokość rośliny: 15 do 25cm.
Najlepsze stanowisko: w pełni słoneczne.
Najlepszy okres do zbiorów: wrzesień, październik. Przypuszczalnie słoneczna pogoda.
Najlepsze podłoże: piaszczyste, do kaktusów i sukulentów.
Kwitnienie: maj, czerwiec.
Kolor kwiatów: żółty.
Najlepsza temperatura kiełkowania: od 18 do 20 stopni Celsjusza.
Przy wysiewie nasion do gleby nie należy ich przykrywać, natomiast powinno się je lekko docisnąć.
Zastosowania:
—przynosi ukojenie przy bólach reumatycznych a także ostrych bólach mięśni.
—działa wykrztuśnie.
—może być używana jako stymulant.
—jest dobrym, naturalnym źródłem efedryny. Ekstrakcja została opisana przeze mnie na forum.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.