zastanawiam się czy ktoś ma doświadczenia ze wzmocnieniem doświadczenia lektury książek narracyjnych za pomocą środków psychoaktywnych? Nie chodzi mi o szybsze/bardziej rozumne czytanie tekstów akademickich czy publicystycznych, ale o zwykłe powieści, np fantasy albo sf - żeby mocniej zanurzyć się w świat przedstawiony, nie rozpraszać, mięc lepszą wkręte i mocniejszą rozkmine?
A tak to polecam przygotować się jak do tripu S&S jest bardzo ważne. Osobiście kilka dni temu znów odkryłem, zatraconą już dawno, magię lektury. Znowu widzę te obrazy jak żywo.
Aha no i im więcej czytasz, im bardziej trenujesz umysł tym lepiej to wszystko działa.
Podziel się posiłkiem, chamie
Wtedy lepiej zrozumieć co autor miał na myśli,Choć czasem pewnie nic nie miał.
Yyyy no to słabo strasznie. Ja bez jarania mam tak, że jestem w tej książce i byłem pewien, że wszyscy tak mają. Czuję rzeczy, które się tam dzieją, widzę bohaterów i wszystko dookoła.
Damn, serio ktoś ma inaczej?
Podziel się posiłkiem, chamie
1) Dobra książka
2) Trening w czytaniu
3) Rozwinięta wyobraźnia
Z tym, że 1) trzeba sobie po prostu znaleźć, popytać, poczytać recenzje, znaleźć swój ulubiony gatunek/pisarza, natomiast punkty 2) i 3) wzajemnie się napędzają - im więcej czytasz, tym bardziej uruchamia się wyobraźnia. Podstawą zatem jest po prostu - dużo czytać.
juzjestemgrzeczny pisze:[mention]Katzer0[/mention]
Yyyy no to słabo strasznie. Ja bez jarania mam tak, że jestem w tej książce i byłem pewien, że wszyscy tak mają. Czuję rzeczy, które się tam dzieją, widzę bohaterów i wszystko dookoła.
Damn, serio ktoś ma inaczej?
Kolejnego dnia byłam wyczerpana, zapewne też przez brak jedzenia poprzedniego dnia, ale poza tym czułam się bardzo dobrze, nie miałam ochoty się ruszać, ale mój umysł pracował bardzo intensywnie.
W efekcie przez dwa dni siedziałam w domu i nie mogłam się oderwać od czytania fantasy, widziałam wszystko przed oczami bardzo wyraźnie.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.