Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 375 / 953
Hej!

Nie pierwszy raz zgłasza się do nas ktoś chętny do zaangażowania Was w prowadzone badania, nie pierwszy raz prośbę spełniamy. Tym razem o tyle chętniej, że temat wydaje się nader interesujący. W czym rzecz? Najlepiej wyjaśni to zapewne sam autor badania:
Zapraszamy do badania wszystkich psychonautów, którzy mieli doświadczenia psychodeliczne (halucynacje - odmienny stan świadomości wzbudzony dowolną metodą) i spotkali podczas tej podróży dowolne istoty inteligentne (postacie podobne do ludzi, zwierząt, mechaniczne elfy, mówiące jeziora, drzewa lub rozumne galaktyki, wszechogarniąjącą inteligencję).

Zbieramy opisy takich interakcji w celu zbudowania modelu kognitywnego postaci pojawiających się w odmiennym stanie świadomości. Ucieszą nas każde opisy - te krótkie i te długie, te w punktach i te pełnymi zdaniami - każdy, nawet najkrótszy opis jest wartościowy i zostanie przeanalizowany.

Badanie jest anonimowe a właściciel ankiety nie ma możliwości sprawdzenia skąd nadchodzi odpowiedź.

https://uj-asc-research.typeform.com/to/KWQkL7
374678.png
...i tak to wygląda. Zachęcamy do się udzielania
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2090 / 512 / 0
Kiedyś po 4-ho-mpit spotkałem Aired, ona jest w mensie, więc chyba się liczy. %-D

Tak ogólnie to zazdroszczę ludziom, których umysł tworzy tego typu halucynacje. Bo mój nie ma do tego predyspozycji.

Spoko badanie.
  • 1066 / 158 / 0
ja miałem interakcje wielokrotnie jednak spotkanie są zbyt indywidualne abym brał udział w badaniu i je opisywał :d
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 4024 / 375 / 953
27 maja 2018eiffel65 pisze:
jednak spotkanie są zbyt indywidualne abym brał udział w badaniu i je opisywał :d
Podejrzewam, że to też dla badającego cenna informacja ;)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 0 / / 0
Dziękujemy wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi. Zachęcamy innych do opisania swoich doświadczeń.
  • 5 / 5 / 0
Wiitam ja pierwszy raz na Tramalu widzialem siwego zarosnietego (broda długie włosy) dziadka z twarzy bardzo przypominal Einsteina mial taka lampe zakladana na czoło jak kiedyś nosili lekarze oraz był ubrany w fartuch , a na szyi miał stetoskop
Bacznie mi sie przyglądał i pochylał nade mną , pamiętam ze bardzo sie wtedy wystraszylem i wyrwałem z nooda :old: :-p
  • 1825 / 105 / 20
Wypełniłem ankietę, niegdyś miałem spotkania z inteligentnymi bytami po dexie(tzn. ja byłem na dexie nie one, chociaż może one też %-D )
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 3245 / 623 / 0
Napisałem o trolach czy hobbitach jakichś które widziałem po LSD biegające jak gromadka bawiących się dzieci, ale to trwało krótko i widziałem to z pewnej odległości i było to częścią całej przygody a nie pojedynczą zasadniczą halucynacją, cały czas mimo ogromnego haju wiedziałem kim jestem i że jestem skwasowany, i nie miałem out of body experience.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 2 / 0
Ja pierwszy raz z 5 meo maltem spotkalem nieznany byt ktory mieszkał w innym wymiarze... byli bardzo nowoczesni jakby okolo 500 lat przed nami.. obserwowali nas... byli bardzo boscy, inteligentni , cos na zasadzie greckich bogów.... przy nastepnym kontakcie z maltem mialem taka jazde ze bylem ich ekperymentem biotechnologicznym i biorac malta odlaczam sie od swojego ciała i wracam do nich... cos na zasadzie assasain creed... zanajomy po 4 ho MiPT mial podobnie... opowiadal ze spotkal stworców... mysle ze mial podobne wizje.. tylko ze po roku czasu nadal w to wierzy[emoji16][emoji16] no nie powiem ze przez kilka dni tez wierzylem w to co zobaczylem
  • 127 / 13 / 0
bz, ketamina i botulina a-h xDDD Czy tam sarin, nowiczok, croatam., :F

Opisałem turbo kmine w kilku zdaniach i by sie na nikogo nie rozjebac/siebie, a co najwyzej ktos na siebie stwierdzam, ze po 3h rozmowy i przerywniki na kurwy i cwele to spujna historia i wszystko wytlumaczone, przynajmniej bondem za zlozenie wszystkiego bez wyroku. xD Na 60 samemu. ;D 7 jazni. xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.