Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Siemka - sprawa wygląda tak: właśnie dostałem wezwanie w charakterze świadka w sprawie, która miała miejsce grubo ponad rok temu. Byłem wtedy barmanem i trafiłem na kontrolę - sprzedałem piwo "na odchodne". Okazało się, że moja knajpa nie miała zezwolenia na sprzedaż alkoholu poza samą knajpą. To były już szef, ale nie chcę go wsypywać - oczywiście tylko w wypadku, jeśli nic mi nie grozi, nie zamierzam się podstawiać i płacić za niego grzywien. Czy jeśli powiem, że nie pamiętam, czy mnie o tym informował (nie informował) z domysłu jestem traktowany jako podejrzany?
  • 648 / 69 / 0
Czekaj czekaj, coś mi tutaj nie pasuje, sprzedałeś alkohol POZA barem tak? Jeśli tak, no to powinieneś wiedzieć że tak nie można, ale raczej dużej kary napewno nie dostaniesz. Jakieś grzywne maks. No bo spójrz na to inaczej, gdyby ktoś nie wiedział, że nie można zabijać, to by nie dostał kary? Myśle, że nie ma potrzeby sprzedawać szefa, bo nie on tu zawinił, to ty sprzedałeś alko poza barem.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.