Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 6 / / 0
siema, mam pytanie dot. pigul. choruje na pewna chorobe ktora zaleczam sterydami, ktore troche zniszczyly moj organizm, mam tzw "niewydolnosc oddechowa". podczas normalnego funkcjonowania nie mam zadnych problemow z oddychaniem, najgorzej jest przy jakims wysilku. Teraz do rzeczy, planuje wziac pigule pierwszy raz w swoim zyciu, zrobilem research w googlu i dowiedzialem sie ze piguly sa szczegolnie niebezpieczne dla ludzi z "chorobami ukladu krazenia" (a choroba ukladu krazenia objawia sie m.in. zmeczeniem, nietolerncja wysilku fizycznego). Pytanie brzmi: czy moge wziac normalnie pixe bez strachu, czy lepiej jej w ogole nie brac? chcialbym jej sprobowac w ch ale strach jest :-D
  • 883 / 192 / 5
16 listopada 2017jezuscytrus0005 pisze:
...
Pytanie jest zbyt ogolne. Pomijając juz (nie)kompetencje użyszkodników, pixa nie oznacza tak naprawdę nic. Może to być wszystko, od MDMA, przez klonazepam, mst, po PCP czy jakoś inny rc. Tysiące substancji, opioidy, stymulanty, delirianty, dysocjanty, noontropy, benzodiazepiny... Nie bez znaczenia jest też rodzaj twojej choroby.

1. Podaj rodzaj substancji psychoaktywnej którą postanowiłeś zazyc
2. Opowiedz więcej o swoim schorzeniu
3. Czy bierzesz na stałe leki
4. Czy zamierzasz łączyć z czymś substancje z punktu 1, na przykład z alkoholem?

Gdy w poście znajdą się wszystkie punkty, upewnij się, że umiesciles go w odpowiednim dziale. Odpowiedni w tym przypadku oznacza dział zdrowie.

Trzymaj się ciepło. Klepsydra
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.