Medium , to kompozycja w 70% ziemi uniwersalnej, 10% koko z dodatkami organicznymi i 20% perlitu.
Dołek 20l - wystarczająco.
Stosowane będzie LST ( naginanie ) i topping - puki jeszcze można.
Do tego , puki jest czas - zaopatrzę się w preparat przeciw pleśni ( rok temu tak straciłem dwa, soczyste badyle z krzaka )
To lecimy. Czas start :)
Mam do ciebie parę pytań związanych z naszą ulubioną roślinką, masz jakiegoś maila czy coś?
Pisałem przez ten czat ale nie wiem czy to dochodzi u mnie.
Ta kobieta chyba o czymś ważnym zapomniała ... <flowering>
stop!
piękna kobieta, ale jak wszystkie kapryśna"
Ile obstawiacie THC w takiej roślince? Co planujesz z nią zrobić TiJaz? Na mleko i do budyniu dla dziecka? :D
Miałeś dwie w końcu roślinki? Obydwie tak dały ciała?
Wniosek po zdjęciach mi się wydaję prosty, szczególnie patrząc na te chwilę po wsadzeniu w ziemię (kiedy roślinka wyglądała na prawdę ładnie). Wsadziłeś ją między inne rośliny i zamiast zająć się czymś pożytecznym ona musiała się piąć w górę jak szalona do słońca, ale nie wiedziała że holenderske słońce to chuj a nie słońce
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Co planujesz z nią zrobić TiJaz? Na mleko i do budyniu dla dziecka? :D
Oczywiście :D Zastanawiałem się nad wstrzyknięciem ( zamiast budyniu ) ale widząc ceny strzykawek jak i budyniu - odpuszczę...
Wniosek po zdjęciach mi się wydaję prosty...
To, że holenderskie słońce nie świeci tak samo jak polskie słońce - wiem i byłem świadom tego. Ale do tego stopnia, że roślina nie reaguje na zmianę fotoperiodu ... ??
Zaaara Ci pokaże jak się to robiło w Polandii :
aż baby sie smieją , co to za kraj...
Tym, że jest holenderskie, nie polskie... No masz rację. Ale w NL panuje klimat morski a w polandii : INNY ;)
Może dlatego + roślina naprawdę dużo przeszła ( stres ) - nie wiem. W każdym razie zaczyna kwitnąć , nagiąłem ją , pewnie jeszcze spokojnie przybędzie 30cm.
A nie wytrzymam, jak sąsiad zacznie mi skrobać kwiatki wystające za żywopłot :-|
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.