Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
  • 427 / 43 / 0
Siemka!

Pierwsze pytanie, słyszeliście może o aplikacji na adroida AF Detect ?
Telefon musi posiadać kamerkę oraz flesza.
Przykładamy palucha do kamerki (jest wskazówka jak to robić - jednak ja trochę pod skosem daje)
I chwilę czekamy i obserwujemy piki od pulsu, które program niby rejestruje.

Teraz fakty: puls - idealny odczyt
: piki różnie wyglądają - jak jestem trzeźwy to są standardowe, jednak jeżeli zażyje amfetaminę to pojawiają się jakieś turbulencje co jakiś czas ( zbyt szybki puls i program się gubi? - czy faktycznie jakaś arytmia? )

Trochę przetestowałem i sam w sumie nie wiem co o niej sądzić.
Tak jak mówię: jeżeli paluch bedzie w odpowiednim miejscu to uzyskamy faktyczny puls
Tylko mam wątpliwości do tych pików na ile można się nimi sugerować (trzeźwość - są ok; fetka - wybijają różne turbulencje)

Czy ktoś z was bawił się tą aplikacją?

P.S.
1)Wiem, że to nie zastąpi odpowiedniej aparatury, ale czy jest to w jakiś sposób wiarygodne? - no puls zaświadczam, że tak na 100% pokazuje taki jaki jest.

2) Trzeba zabulić 1,99 USD

3) https://play.duckduckgo.com/store/apps/details?id=com.hs.af
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.