Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 226 / 35 / 0
Interesuje mnie obnizenie poziomu tego neuroprzekaznika i zainteresowalem sie lekiem wymienionym w temacie, jako, ze jest antagonista receptorow 5-HT2 i stosowany jest przy ZS. Bral ktos ta substancje przez dluzszy czas (i od razu w jakiej dawce) i bylby w stanie odniesc sie do tematu? Jezeli ktos to bral z powodu zespolu serotoninowego, to tez zainteresuje mnie taka odpowiedz. Mam tutaj szczegolnie na mysli zmiany w agresywnosci/impulsywnosci, zaburzeniach seksualnych oraz emocjonalnosci (wieksza? mniejsza? zmiana w sile odczuwaniu pozytywnych/negatywnych/sumieniu?), aczkolwiek czym wiecej info, tym lepiej.
  • 1277 / 129 / 0
Blokuje receptory serotoninowe i muskarynowe, ma działać silnie przeciw-serotoninowo, stosowana też ZS. Dobrze ją mieć pod ręką jak łączy się SSRI np z Tramalem.
Osobiście nie stosowałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.