Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 226 / 35 / 0
Interesuje mnie obnizenie poziomu tego neuroprzekaznika i zainteresowalem sie lekiem wymienionym w temacie, jako, ze jest antagonista receptorow 5-HT2 i stosowany jest przy ZS. Bral ktos ta substancje przez dluzszy czas (i od razu w jakiej dawce) i bylby w stanie odniesc sie do tematu? Jezeli ktos to bral z powodu zespolu serotoninowego, to tez zainteresuje mnie taka odpowiedz. Mam tutaj szczegolnie na mysli zmiany w agresywnosci/impulsywnosci, zaburzeniach seksualnych oraz emocjonalnosci (wieksza? mniejsza? zmiana w sile odczuwaniu pozytywnych/negatywnych/sumieniu?), aczkolwiek czym wiecej info, tym lepiej.
  • 1277 / 129 / 0
Blokuje receptory serotoninowe i muskarynowe, ma działać silnie przeciw-serotoninowo, stosowana też ZS. Dobrze ją mieć pod ręką jak łączy się SSRI np z Tramalem.
Osobiście nie stosowałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.