Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Jakie sa kary za sprzedaz lekow na receptę? Nie chodzi o leki psychotropowe, a np leki na nadcisnienie. W sumie bedac bardziej dokladnym to nawet nie chodzi o leki, ale o substancje, aktywne w nich zawarte np propranolol.

Bo widzialem pare stronek gdzie mozna bylo kupic cos co jest w PL na recepte.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 361 / 41 / 0
W zależności na jaką skalę była prowadzona sprzedaż, grzywna lub pozbawienie wolności do 2 lat.
Nasuwa mi się jednak pytanie po co kupować przez internet propranolol jeżeli można dostać bez problemu na niego receptę.
  • 1073 / 123 / 3
Art. 124. Wprowadzanie do obrotu lub przechowywanie w celu wprowadzenia do obrotu produktu leczniczego bez zezwolenia
Kto wprowadza do obrotu lub przechowuje w celu wprowadzenia do obrotu produkt leczniczy, nie posiadając pozwolenia na dopuszczenie do obrotu,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Ustawa prawo farmaceutyczne. Przeczytaj artykuły 124- 132 Ustawy tam są wymienione sankcje prawne za niedochowanie wymagań ustawy.
  • 1095 / 34 / 0
Co dziwne jeden sklep dziala juz spory czas z pewna rzecza w ofercie (ale jest to rzecz miedzy wieloma innymi wiec pewnie sie nikt jeszcze nie dopatrzyl).
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 27 / / 0
Jeśli kupiłem acodin przez internet to nie popełniłem żadnego przestępstwa nawet po 1 lipca? Tylko i wyłącznie na swój użytek. Dane do wysyłki do paczkomatu na wszelki wypadek podałem niewłaściwe. Załóżmy zamiast Marek Kowalski -> Darek K.

Troszeczkę offtop, ale niech zostanie tutaj. | Marlboro
Uwaga! Użytkownik Arard nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 879 / 190 / 5
Arard pisze:
Jeśli kupiłem acodin przez internet to nie popełniłem żadnego przestępstwa nawet po 1 lipca? Tylko i wyłącznie na swój użytek.
Samym faktem zamówienia Acodinu przez Internet nie popełniłeś żadnego przestępstwa. Zwłaszcza pojęcie "na swój użytek" sugerujące śladową ilość zamówionego medykamentu świadczy o twojej całkowitej niewinności, jesteś bezpieczny :-)
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 35 / 1 / 0
No ale już kupno DXM w internecie nie jest całkiem legalne. Czy się myle?
  • 879 / 190 / 5
BiczBoży pisze:
...
Kupowanie narkotyków zarówno w Internecie, jak i u ulicznego dilera jest legalne, ponieważ nie w każdym przypadku wiąże się to z zabronionym przez prawo posiadaniem.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 27 / / 0
Samym faktem zamówienia Acodinu przez Internet nie popełniłeś żadnego przestępstwa. Zwłaszcza pojęcie "na swój użytek" sugerujące śladową ilość zamówionego medykamentu świadczy o twojej całkowitej niewinności, jesteś bezpieczny :-)
W takim razie nie mam co się obawiać żadnego pisma :)
Uwaga! Użytkownik Arard nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1993 / 490 / 0
BiczBoży pisze:
No ale już kupno DXM w internecie nie jest całkiem legalne. Czy się myle?
Mylisz się kupno - leku/ surowca farmaceutycznego na własny użytek jest legalne nawet jeśli na dany produkt jest potrzebna recepta. Ewentualne konsekwencje prawne grożą jedynie sprzedawcy. Wyjątkiem są substancje wymienione w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii ale wtedy kara nie grozi za zakup poza apteczny tylko za posiadanie narkotyków.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...