Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 73 / 5 / 0
Czy ktoś z Was próbował pić giebla po zjedzeniu czerwonego grejfruta? Wydaje mi się że zwiększa bardzo mocno biodostępność giebla.

To ma prawdopodobnie związek z furanokumarynami które blokują cytochrom P450. Wielul leków nie należy łączyć z grejpfrutem z tego powodu, Ale nie udało mi się znaleźć nic na ten temat jak dotąd, stąd moje pytanie.

Moim zdaniem zjedzenie grejfruta na kilka godzin do godziny przed wypiciem giebla zwiększa jego moc lub raczej minimalną skuteczną dawkę o 20-30%.

Innymi słowy, jeśli kogoś usypiają 3 ML jakiegoś towaru to po zjedzeniu grejfruta te same efekty odczuje po 2,5 ml.
Możecie to przetestować i podzielić się opinią na ten temat? Jak dotąd zauważyłem, że te same dawki, któe wcześniej były dla mnie idealne, po zjedzeniu czerwonego grejpfruta sprawiają, że robię się senny.
Jestem ciekaw Waszych opinii, pozdrawiam.
  • 2278 / 278 / 3
Ja niczego nie zauważyłem, a zdarzało mi się wielokrotnie spożywać grejpfruta.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 85 / 7 / 0
nie ma znaczenia
GBL jest metabolizowany w żołądku a cytochrom p450 jest aktywny głównie w wątrobie
  • 39 / / 0
Raczej mit, a te 20-30% może równie dobrze zależeć od tego czy coś innego wcześniej zjadłeś/ wypiłeś (zapchałeś żołądek).
Opiaty powodują globalne ocieplenie, potwierdzone info.
  • 39 / / 0
Chociaż pewnie zależy od gatunku grejpfruta, niektóre mają więcej bergamotyny niż inne. Wyczytałem że podobno działa sok z grejpfruta Hortex 1l 1h przed kodą.
Opiaty powodują globalne ocieplenie, potwierdzone info.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.