A co jeżeli nawet po narkotykach nie jest się go w stanie zaznać? Co jeżeli nie pomaga naprawdę nic? Czy ktoś z Was miał taką sytuację?
I proszę sobie darować, żeby spróbować czegoś innego niż DXM... Pytam naprawdę poważnie.
Jest jeszcze jeden problem. Uczucie milion razy lepsze od orgazmu - nie ma dragu, który były tak intensywny. Nie oczekuj od narkotyków czegoś, czego nie są w stanie dać. Nic od nich nie oczekuj to wtedy będą najlepiej działały. A pustkę wypełnisz tylko i wyłącznie spełnianiem marzeń, które nierzadko wymagają finansów, a te żeby zdobyć - tylko przez naukę i pracę
Pustki wynikającej z konsumpcjonistycznego nienasycenia zapełnić się nie da, wiesz jak się sama rzeczywistość musi czuć, gdy widzi Twoje wygórowane żądania? Ona nawet nie ma jak temu sprostać!
Poza tym spojrz, wszystko wokół jest, więc jaka pustka? W głowie? W głowie umeblowanie i wystrój zależą od Ciebie, bo to Twoja głowa.
Poza tym narkotyki nie mają co "dać", to tylko takie rzeczy, substancje chemiczne. A my to mieszanina chemii, biologii i fizyki, niektórzy do tego też wliczają ducha.
Substancje chemiczne mają pewien potencjał, ale z gamonia nie zrobią geniusza, a z pesymisty szczęśliwca.
Sama spróbowałam marihuany bo zawsze mi się wydawało, że jest ekstra. I z ciekawości. Grzybów i kwasu też, nie dlatego,że czuję się niekompletna, tylko bo bywam kompletnie ciekawa, może z takiej perspektywy ciężko zrozumieć Twoją, ale, jak to moja śp. babcia mawiała:
"Dziecko, masz dwie ręce, dwie nogi, zdrowa jesteś, ładna, to co masz się smucić! Patrz, tobie nic nie brakuje."
Kiedyś myślałam, że te jej słowa to jakaś głupota, ale z czasem coraz mocniej rozumiem, jak wiele racji miała.
Dodam, trochę ot'ując, pewien cytat któregośtam blusamana:
"Byłem smutny, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał nóg"
Mała, jest tyyyyle dziedzin, że prawdopodobieństwo, iż żadna nie zajmie w większym stopniu człeka jest nikła. Szukaj, szukaj, poznawaj, drąż, czytaj, rób, ucz się - pole wyboru jest przejebitnie ogromne!
Nie oczekuj od narkotyków czegoś, czego nie są w stanie dać. Nic od nich nie oczekuj to wtedy będą najlepiej działały. A pustkę wypełnisz tylko i wyłącznie spełnianiem marzeń, które nierzadko wymagają finansów, a te żeby zdobyć - tylko przez naukę i pracę
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.