W związku z moją depresją endogenną/zespołem chronicznego zmęczenia (jak kto woli, objawy bardzo zbliżone, brak koncentracji, słabiutka pamięć, otępienie intelektualne i emocjonalne, wypalenie) postanowiłem zbadać sobie poziom prolaktyny. Co z tego wyszło?
Norma: 15 ng/ml
U mnie: 26 ng/ml
Wynik był oczywiście powtarzany, za drugim razem:
Norma: 15 ng/ml
U mnie: 25 ng/ml
Czyli praktycznie identyko. Wszystkie objawy nadmiaru prolaktyny się zgadzają - czynniki psychologiczne podałem wyżej, do tego powiększenie sutka (delikatna ginekomastia). W związku z tym postanowiłem zbić sobie poziom prolaktyny, jednocześnie zwiększając poziom dopaminy i produkcji testosteronu. Zamówiłem Cabaser, 10 tabletek po 1mg (substancja czynna - Kabergolina).
Hiperprolaktynemia jest u mnie spowodowana banalną wydawałoby się kwestią - zdecydowanie przesadzałem z masturbacją, a jak wiadomo podczas orgazmu następuje wyrzut prolaktyny, która może utrzymać obniżony poziom dopaminy nawet na dwa tygodnie. Po 8 orgazmach dziennie niemalże zamieniłem się w chodzące zombie, na całe szczęście zdołałem się opamiętać i staram się utrzymywać abstynencję. Organizm męczony nałogową masturbacją wraca do równowagi po około 3 miesiącach, chciałbym ten proces przyśpieszyć (podejrzewam, że właśnie tyle czasu potrzeba, aby poziom prolaktyny i dopaminy w pełni się unormował).
Jeżeli założymy, że zachowam wstżemięźliwość seksualną, czy Cabaser będzie skuteczny w obniżeniu poziomu prolaktyny, tym samym przywracając mnie do życia? Jak dawkować lek, aby uzyskać pożądany efekt? Jak długo należy go przyjmować, żeby poziom prolaktyny pozostał w normie i nie wrócił do poprzedniego stanu po odstawieniu leku?
A na własną rękę to jakiś rc co jest agonistą D2
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
Czytałem, że jest lepszy od bromokryptyny, nie ma tylu skutków ubocznych.
Pytanie jak to dawkować, aby uzyskać pożądany efekt?
Witaminy B6 (300 mg dziennie ofc rozłożyć na kilka razy ta dawkę) i 1 g lub więcej Witaminy C
Te 2 witaminy suplementowac przez okres 2 tygodni
Zmniejsza baaaardzo wyraźnie PROLAKTYNE a podskoczy DOPAMINA i TESTOSTERON :-D
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
Myślę ze tego posta napisałeś by napisać ...
Witamina B6 np
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2761676
jest to jeden z wieluuuuuuu art co są dostępne
Witamina C
o niej rusz się i sam poszukaj ... (ofc zagraniczne strony)
Tak właściwie kolego to zagadaj do Sławka ;-) http://slawomirambroziak.pl/ - Gruba ryba z firmy Olimp Labs i żeby mi tu nie było, że ja coś reklamuję :old:
Tam pomogą każdemu i to w każdej sprawie :-)
"mam już zakupiony Cabaser (Kabergolina, 1mg substancji czynnej w 1 tabletce). Jak go dawkować, żeby osiągnąć pożądany efekt? Brać w ciągu dnia czy na noc? Na pusty żołądek czy podczas posiłku?"
Jest to lek lepszy od bromokryptyny, pytam teraz tylko jak ten środek odpowiednio dawkować.
bierz 1tab na tydzien.
a to czy ma skutki uboczne to sie dowiesz dopiero jak
zaczniesz brac
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?