Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
kwas 2-aminoetanosulfonowy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tauryna
Działa coś tauryna na was? Bo na mnie nie bardzo..chyba, ale nie brałem tauryny na czysto tylko z kofeiną, albo pozostałościami z działania kofeiny.
Niektóre osoby piszą ,że trochę relaksuje i być może pomaga na sen.
Piszę o tutułowej subst bo Wildzen polecał to na odstawkę kofeiny więc kupiłem.
Przed chwila zjadłem 2 kapsy tauryny; w sumie dzisiaj 4g (1g rano 1g w południe i przed chwilą 2g na pusty żołądek) i być może działa coś tam stabilizująco nastrój, ale pewnie placebo (dzisiaj poleciało też wiele kapsów z kofeiną, której mam dość i nie działa już na mnie jak na początku pomimo ogromnych dawek i chciałbym już przerwę zrobić, bo łapią mnie już jakieś dołujące tylko klimaty , poza jakimś tam średnio przyjemnym fizycznym pobudzeniem, ale ciezka robota fizyczna + upał + przemęczenie + duże dawko kofy nie są za dobre na pewno i nie ma sensu ładować kupy prochu).
Okres półtrwania tego chyba nie jest długi około 1-2h.
Być może coś tam działa minimalnie przeciwlękowo/stabilizujaco, bo jak napisałem wcześniej kofeina działa na mnie tak jakby napinająco , ale możliwe, że najzwyczajniej kofeina została już wyeliminowana i się naturalnie uspokajam.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Działa u mnie ok.1,5 h
PL /-kol.
Jestem amatorem napojów energetycznych , także próby mixowania czystej tauryny z innymi "wspomagaczami" tej klasy
ograniczają się do efektu placebo, niektórzy mają tak z sulbutiaminą , której osobiście działanie doceniam.
Taurynie trzeba powinszować działania ... relaksacyjnego w dużych dawkach, bo do uspokajającego jest jej niestety za daleko
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Żadne senności itp pierdoły :D
Tauryna przy 15g daje sympatyczne uczucie rozsadzania mięśni siłą. Wydolność zauważalnie się poprawia - mięśnie mogą pracować dłużej/mocniej bez omdlewania.
Przy 15g dochodzi lekka tendencja do agresywnych zachowań.
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Nowe substancje na liście narkotykowej - projekt trafił do opiniowania
Szybkie tempo pojawiania się na rynku nowych narkotyków, które są coraz częściej substancjami o ostrej toksyczności, oraz ich łatwa dostępność w internecie - to główne powody, dla których zaistniała konieczność uzupełnienia listy substancji psychoaktywnych i nowelizacji rozporządzenia w sprawie wykazu substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych. Projekt trafił właśnie do opiniowania.
Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu
Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.
Terapia psylocybiną jako wsparcie w leczeniu jadłowstrętu psychicznego – pierwsze wyniki przełomowe
W przełomowym badaniu naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego (UCSD) przedstawili analizę i szczegóły badania opublikowanego w Nature Medicine, które ukazało wpływ terapii psylocybiną na osoby z jadłowstrętem psychicznym. W nowym artykule przeglądowym opublikowanym w czasopiśmie Psychedelics autorzy pierwotnego badania oferują „szczegółowy wgląd w wyniki, opierając się na danych jakościowych z półustrukturyzowanych wywiadów, szerokich opinii i rozmów z uczestnikami oraz ich subiektywnych interpretacjach wzorców danych.” Ten przegląd ujawnia zarówno obiecujące wyniki, jak i istotne ograniczenia, które mogą kształtować przyszłe podejścia terapeutyczne.