1)czy w przypadku złapania przez policję pod wpływem; ale bez żadnych nielegalnych środków przy sobie może mi to zostać zapisane w "kartotece" i uniemożliwić pracę w służbach mundurowych?
2)czy w przypadku złapania z Tramalem (którego wprost ubóstwiam) lub jakimiś benzo może również to zostać zapisane i uniemożliwić ww pracę?
3)I co z sytuacją w której zostanę złapany pod wpływem i z nielegalnymi środkami?
Jak to może wpłynąć na moją, twoją i ogólnie naszą przyszłość? :old:
-------------------------------------------
Bad trip
https://www.youtube.com/watch?v=LllSdPSf22Y
Reszta - nie jestem pewien (niech ktoś bardziej ogarnięty w temacie się wypowie; mogą na przesłuchanie zabrać "skąd miałeś"??)
2. Rzadko czepiają się leków, a jeśli masz je od lekarza, to tym bardziej nie masz o co się martwić (dopóki nie wyślą Cię na odwyk z powodu lekozależności).
3. Przy dobrych wiatrach więzienie w zawieszeniu.
castaneda69 pisze: 1)czy w przypadku złapania przez policję pod wpływem; ale bez żadnych nielegalnych środków przy sobie może mi to zostać zapisane w "kartotece" i uniemożliwić pracę w służbach mundurowych?
castaneda69 pisze:2)czy w przypadku złapania z Tramalem (którego wprost ubóstwiam) lub jakimiś benzo może również to zostać zapisane i uniemożliwić ww pracę?
castaneda69 pisze:I co z sytuacją w której zostanę złapany pod wpływem i z nielegalnymi środkami?
castaneda69 pisze:Jak to może wpłynąć na moją, twoją i ogólnie naszą przyszłość?
KSIP bezterminowo przechowuje informacje o wyrokach, więc wątpliwa jest wg mnie możliwość pracy w służbach mundurowych z jakimkolwiek wyrokiem.
pan jozek pisze:W "kartotece" zapisuje się skazanie na podstawie wyroku sądowego. Za co cię mają skazać, skoro nie posiadasz?
Od kiedy to tylko posiadanie jest karalne?
gzyp pisze:@pan jozek: a znasz kogoś komu zatarto wyrok?
gzyp pisze:KSIP bezterminowo przechowuje informacje o wyrokach, więc wątpliwa jest wg mnie możliwość pracy w służbach mundurowych z jakimkolwiek wyrokiem.
gzyp pisze:Za prowadzenie pod wpływem?
Od kiedy to tylko posiadanie jest karalne?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.