Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Skąd bierzecie kase na kodeinę
Renta lub Zasiłek
11
4%
Kradnę
30
11%
Pożyczam i nie oddaje
17
6%
Pożyczam i oddaje
22
8%
prostytucja
17
6%
pracuję
78
27%
sprzedaję rzeczy z domu
26
9%
zbieram puszki itp.
12
4%
Od rodziców
72
25%

Liczba głosów: 285

ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Zakładam nowy wątek skąd bierzecie kasę na kodeinę, wiadomo niektórzy potrzebują jej nawet więcej niż 1 g dziennie. Ja obecnie pracuję i dostaje zasiłek pielęgnacyjny.
  • 3901 / 562 / 0
mysle,ze wiekszosc osob na forum to jesscze gownazeria i duza czesc ciagnie od rodzicow
zreszta byla kiedys nawet taka ankieta anonimowa (chyba jakas dziewczyna robila bo potrzebne bylo jej to na studia),wyszlo ze ok 60% osob nie utrzymuje sie samemu
u mnie praca(korepetycje). jak nie pracuje to pozyczam,pare razy mialem chec cos opchnac,ale na szczescie nigdy do tego nie doszlo
  • 279 / 4 / 0
nie mam pojęcia skąd mam kasę na dragi. ale mam
... albo i nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vi76bxT7K6U
  • 114 / 1 / 0
Obecnie pracuje w miejscu, gdzie za godzine roboty moge kupic mniej wiecej 1 gram. Wystarcza mi zatem spokojnie. Za malolata zanim pracowalem to wiadomo - kasa z urodzin, imienin itd, pozyczanie od rodzicow. Cpalem znacznie mniej wiec taka ilosc hajsu luzno dawala rade, szczegolnie, ze koda byla jedyna rzecza na ktora tak naprawde wydawalem pieniadze.
  • 583 / 6 / 0
zryty temat jak trzeba
  • 478 / 22 / 0
z dupy
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 11 / 0
Temat wcale nie zryty, ciekawy. Zawsze mnie zastanawiało skąd ludziska biorą tyle forsy dziennie, biorąc pod uwagę średnią wieku zażywających kodeinę. Kradzieże i prostytucja - wszystko jasne. Puszczać się za lek na kaszel, słabo. Chyba że jaja sobie robicie z tą prostytucją.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 1599 / 47 / 0
Puszczać się za lek na kaszel, słabo. Chyba że jaja sobie robicie z tą prostytucją.
Mnie bardziej przeraża to, że kradną kasę na kodeinę.
  • 3901 / 562 / 0
nie widze roznicy miedzy puszczaniem sie za morfinę, amfetaminę czy lek za kaszel
  • 1345 / 6 / 0
widać ludziska widzą
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.