Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam
kiedyś chcialem przytyć i zamowiłem z jakiejś tam stronki syrop megace bo wszyscy go polecali..
gdy dotarł do mnie to okazało się,że on jest na anoreksje (może mam bo waga moje to 60kg a wzrost 180) i dla osób po chemio-terapiach.
stwierdziłem,że sprzedam 2syropy i znalazl się kupiec z USA..wysłałem paczkę zagraniczna i teraz dopiero pomyslałem,że słuzba celna może zatrzymac towar? Co powiedzieć gdy paczka zostanie zatrzymana? Co mi grozi za wysylke? Nie byłem swiadom,że wysyłam coś nielegalnego bo to chyba jest na recepte..
Ktoś pomoże???
  • 1 / / 0
Ignorantia iuris nocet - nieznajomość prawa (przepisów) nie zwalnia z jego przestrzegania , to że nie wiedziałeś może być okolicznością łagodzącą , tylko na pewno zastanowi ich skąd ty miałeś lek na receptę (którego jak podejrzewam ) nie powinieneś mieć i kto Ci go przepisał/sprzedał . Lepiej dobrze sobie to poukładaj bo możesz mieć poważne problemy.
PS głupotą było załatwienie tego specyfiku i chęć dalszej sprzedaży , ale to tylko moje zdanie.
  • 9 / / 0
tak swoja megace to wielkie gowno. Skutki uboczne ma straszne... poczytaj dokladnie sobie o tym. Nie chce tutaj wykladu na ten temat robic, bo za duzo pisania. Juz zdecydowanie lepszy jest gowniany metanabol niz ten syf...
Tak jak kolega dokladnie napisal lepiej na wszelki wypadek sie przygotuj, wymysl dobra wersje i pamietaj o szczegolach.
  • 104 / 1 / 0
Jakoś sklepy etnobotaniczne wysyłają różne specyfiki i zawsze przypał ma odbiorca, a nie nadawca, czyż nie?
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.