[5-(2-metylofenylo)-1-pentylo-1H-pirol-3-ylo]-1-naftalenylometanon
2'-metylo-2'-desfluoro-JWH-307
Bliska kuzynka znanej nam już dobrze JWH-307 - różnią się podstawnikiem przy grupie fenylowej. JWH-307 ma tam 2-fluor, a opisywany tu związek - 2-metyl. JWH-370 ma nieco większe powinowactwo do receptorów CB1 i CB2 - odpowiednio 5,6nM i 3,4nM.[1] Otrzymałem odczynnik w postaci beżowego proszku, łatwo formującego się w grudki. Produkt jest lekko tłusty, acz wątpię by była to jego naturalna cecha - prawdopodobnie dodany do niego został jakiś olej, przez co produkt tak się bryli. Bardzo dobry patent w wypadku dawkowania podobnego JWH-307 - wrzucasz grudkę na "ruszt" i smażysz. :D
Tak więc wrzuciłem najpierw na wagę grudkę, ważyła 5mg. Zaraz na folię, i pierwsza waporyzacja od dłuższego czasu. Grudka ładnie się rozpłynęła, czuć było "chemiczny" smak. Efektów nie spodziewałem się od razu, wszak JWH-307 długo się ładuje i nie byłem zaskoczony. Po 5-10 minutach cośtam jakby poczułem, ale równie dobrze mógł to być zastrzyk cukru z jedzonych Skittlesów.
Po 30 minutach od pierwszej waporyzacji odważyłem 10mg i zwaporyzowałem ponownie. Po tych 5-10 minutach coś już było znacząco inaczej - jakieś działanie depresanta można było w tym odczuć, choć nie jestem z tym uczuciem obyty (307 palę tydzień dłużej niż 370, kannabinoli nie spożywam w ogóle). Ciężko mi powiedzieć kiedy skończyłem odczuwać efekty, bo po godzinie pojawił się ból głowy i towarzyszył mi przez następnych parę godzin.
Jeszcze mam trochę materiału do testów, jak coś ciekawego zauważę, to dopiszę tutaj.
Przypisy:
[list=1][*]Patricia H. Reggio. "The Cannabinoid Receptors", 2008. Strona 79. Dostępne online.[/list]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.