Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
2.Ilość i rodzaj przyjmowanych płynów dnia poprzedniego.
3.Rodzaj alkoholu.
4.Dodatkowe substancje podbijające działanie alko (np. nikotyna), przyspieszające przemianę alkoholu (kofeina) itd.
5.Stan witamin i minerałów w organizmie.
6.Przemiana materii.
7.Stan wątroby.
8.Stan nerek.
9.Częstotliwość wydalania moczu.
10.Geny.
11.Tolerancja.
12.Aktywność przed, podczas i po piciu.
I tak w nieskończoność
- Stan w jakim się kładziemy spać - jak kładziemy się spać zawiani aczkolwiek z zachowaniem jakiejś rezerwy (Dalibyśmy radę jeszcze powiedzmy dwóm browarkom) czy jedynie na delikatnym rauszu to spodziewajmy się raczej kaca. Natomiast w momencie gdy nas odłącza i zasypiamy samoistnie , bądź docieramy do łóżka na resztkach sił i ostatkach świadomości wstaniemy raczej najebani.
-Długość snu jeśli prześpimy jednie 4-6h bądź mniej to wstaniemy w staniemy na ogół pijani( Chyba ,że nie wypiliśmy za dużo , a powiedzmy tylko te 3-4 browary czy z 250ml wódki) , im dłużej śpimy tym większe prawdopodobieństwo porannego kaca.
Oczywiście jak to już było napisane w wcześniej wpływ na to ma jeszcze masa innych czynników jak stan wątroby, ilość minerałów w organiźmie czy jego nawodnienie , aczkolwiek według mnie te dwa które wymieniłem są według mnie najważniejsze i powiedział ,że to czy będziemy mieć kaca czy będziemy najebani zależy w jakiś 85% od nich.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/356669bb-9757-4195-8ccf-dd19dacddca2/carter-rozpuszczasie.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250909%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250909T102301Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=168efb14f7a39806e9ded2bb3bf1c494e0613f86d4560d809de1621f2e942693)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/portfelzpisza.jpg)
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami
Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/drinking-istock-e1505815825997.jpg)
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy
Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.