Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
2.Ilość i rodzaj przyjmowanych płynów dnia poprzedniego.
3.Rodzaj alkoholu.
4.Dodatkowe substancje podbijające działanie alko (np. nikotyna), przyspieszające przemianę alkoholu (kofeina) itd.
5.Stan witamin i minerałów w organizmie.
6.Przemiana materii.
7.Stan wątroby.
8.Stan nerek.
9.Częstotliwość wydalania moczu.
10.Geny.
11.Tolerancja.
12.Aktywność przed, podczas i po piciu.
I tak w nieskończoność
- Stan w jakim się kładziemy spać - jak kładziemy się spać zawiani aczkolwiek z zachowaniem jakiejś rezerwy (Dalibyśmy radę jeszcze powiedzmy dwóm browarkom) czy jedynie na delikatnym rauszu to spodziewajmy się raczej kaca. Natomiast w momencie gdy nas odłącza i zasypiamy samoistnie , bądź docieramy do łóżka na resztkach sił i ostatkach świadomości wstaniemy raczej najebani.
-Długość snu jeśli prześpimy jednie 4-6h bądź mniej to wstaniemy w staniemy na ogół pijani( Chyba ,że nie wypiliśmy za dużo , a powiedzmy tylko te 3-4 browary czy z 250ml wódki) , im dłużej śpimy tym większe prawdopodobieństwo porannego kaca.
Oczywiście jak to już było napisane w wcześniej wpływ na to ma jeszcze masa innych czynników jak stan wątroby, ilość minerałów w organiźmie czy jego nawodnienie , aczkolwiek według mnie te dwa które wymieniłem są według mnie najważniejsze i powiedział ,że to czy będziemy mieć kaca czy będziemy najebani zależy w jakiś 85% od nich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/drinking-istock-e1505815825997.jpg)
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy
Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/bartoszyce_0.jpg)
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol
Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.