Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
Ogólnie
Plusy freebase:
+ szybkie wejscie
+ grubsza faza
+ mniejszy bodyload
MInusy:
- faza trwa krócej
- wiecej sie wycpa
Macie jakies doswiadczenia z freebase'ami? moze jakies dodatkowe + i -?
KeFaS: Jeśli proporcje są podobne do DMT to dobrze będzie jak podziała godzinę. Z drugiej strony 20 minut DMT czy godzina 5-MeO-DMT to zupełnie inna rachuba czasu. :D
x = x
x = x
Pozdrawiam
@Elwis, ja wiem, ale te substancje się jednak znacznie różnią od 4-AcO-DMT.
Chodzi mi o to, że np. przy AMT, które jedzone/wciągane działa kilkanaście godzin, tak palone (waporyzowane) działa 5-6 godzin, ale i dawka jest dużo mniejsza. I mówię tu cały czas o freebase, bo akurat w takiej formie miałem kiedyś i próbowałem różnych metod podania.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.