Chloropromazyna (łac. chlorpromazinum) – organiczny związek chemiczny, pochodna fenotiazyny o budowie zbliżonej do chloroprotyksenu. W postaci chlorowodorku stosowana jako lek psychotropowy o działaniu przeciwpsychotycznym, przeciwautystycznym i uspokajającym. Lek zaliczany do leków typowych działających głównie na receptory dopaminergiczne[4].
Czy ktoś miał w ogóle z tym styczność?? To pierwszy neuroleptyk na świecie, dziś już rzadko używany, jednak jeszcze parę lat temu szalenie popularny. U mnie parę kropelek powodowało lekki stan zobojętnienia i dobrze działało też przeciwlękowo. Wykorzystywałem też te krople do wyłączania niektórych substancji np. THC czy stymulantów. Kiedy bolało mnie dziąsło, to jak nasmarowałem roztworem bolące miejsce - ból stał się znacznie słabszy:) Działa też silnie przeciwwymionie, można drażnić sobie czymś gardło z tyłu i języczek, a odruch wymiotny zahamowany. Słyszałem jednak, że to straszny szajs i do niczego się nie nadaje. A wy jakie macie doświadczenia z chloropromazyną, na co ją Wam przepisywali i jak to działało?? No i można to wykorzystać na wzmocnienie czegoś, czy raczej tylko na wyłączanie??? Jak by się to łączyło np. z tramcem?? Zahamuje wymioty i mdłości, ale wzmocni, czy osłabi??
Dodano Wiki + strukturę - 909
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
Przyjmowany domiesniowo zaczyna dzialac po 1,5h i kto zna benzo naprawde zateskni.
Bardzo dlugi czas dzialania - ok15h (chyba 20mg), po wybudzeniu wczesniej zawroty glowy, czasem musialem wstac i usiasc aby dojsc do siebie. Robienie czegokolwiek utrudnione i nieprzyjemne.
Szybka tolerancja, a potem nie tyle uzaleznienie co bez jakiegos nasennika ciezko zasnac.
Podawany kiedy nie mozna lub ktos nie chce benzo.
Nie polecam aczkolwiek jak potrzeba dobre i to.
Z prochu powstales, z konta powrocisz...
synth-drugs-branch analizer
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.