Chloropromazyna (łac. chlorpromazinum) – organiczny związek chemiczny, pochodna fenotiazyny o budowie zbliżonej do chloroprotyksenu. W postaci chlorowodorku stosowana jako lek psychotropowy o działaniu przeciwpsychotycznym, przeciwautystycznym i uspokajającym. Lek zaliczany do leków typowych działających głównie na receptory dopaminergiczne[4].
Czy ktoś miał w ogóle z tym styczność?? To pierwszy neuroleptyk na świecie, dziś już rzadko używany, jednak jeszcze parę lat temu szalenie popularny. U mnie parę kropelek powodowało lekki stan zobojętnienia i dobrze działało też przeciwlękowo. Wykorzystywałem też te krople do wyłączania niektórych substancji np. THC czy stymulantów. Kiedy bolało mnie dziąsło, to jak nasmarowałem roztworem bolące miejsce - ból stał się znacznie słabszy:) Działa też silnie przeciwwymionie, można drażnić sobie czymś gardło z tyłu i języczek, a odruch wymiotny zahamowany. Słyszałem jednak, że to straszny szajs i do niczego się nie nadaje. A wy jakie macie doświadczenia z chloropromazyną, na co ją Wam przepisywali i jak to działało?? No i można to wykorzystać na wzmocnienie czegoś, czy raczej tylko na wyłączanie??? Jak by się to łączyło np. z tramcem?? Zahamuje wymioty i mdłości, ale wzmocni, czy osłabi??
Dodano Wiki + strukturę - 909
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
Przyjmowany domiesniowo zaczyna dzialac po 1,5h i kto zna benzo naprawde zateskni.
Bardzo dlugi czas dzialania - ok15h (chyba 20mg), po wybudzeniu wczesniej zawroty glowy, czasem musialem wstac i usiasc aby dojsc do siebie. Robienie czegokolwiek utrudnione i nieprzyjemne.
Szybka tolerancja, a potem nie tyle uzaleznienie co bez jakiegos nasennika ciezko zasnac.
Podawany kiedy nie mozna lub ktos nie chce benzo.
Nie polecam aczkolwiek jak potrzeba dobre i to.
Z prochu powstales, z konta powrocisz...
synth-drugs-branch analizer
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.