Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1167 / 13 / 0
Pod tym linkiem znajdują się obrazy artysty który malował je na różnych używkach. Dosyć ciekawe :)
http://bryanlewissaunders.org/drugs/
PS: Jeżeli temat nie pasuje do działu to przepraszam :)
  • 285 / 2 / 0
Dosłownie 15 minut temu dostałam tego linka od kolegi. Czyżbyśmy mieli wspólnych znajomych?
Większości wymienionych leków, szczególnie tych z początku, nie kojarzę. Chyba jakieś nazwy handlowe. Mógł to podpisywać lepiej.

edit:
No tak, z wykopu, też się już dowiedziałam. :)
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2011 przez .M, łącznie zmieniany 1 raz.
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
  • 3127 / 27 / 0
Link był na wykopie, pewnie dlatego wszyscy go rozsyłają, dostałem od 3 osób :D

grzybki, szałwia i mj najfajniejsze. Nie zaskoczyło mnie to.
High, how are you?
  • 1167 / 13 / 0
Na koksie miał niezłą jazdę :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.