mam problem, otóż na wycieczce szkolnej babka podejrzewała nas o jaranie hempu. Ostatniego dnia znaleźli lufe u kolegi, no i teraz jest przekonana że paliliśmy na wycieczce i za wszelką cenę chce nam zrobić testy na THC (sam nie wiem czy na mocz czy na krew, możliwe także że u policji). Na wycieczce nic nie jaraliśmy, ale niestety tydzień wcześniej zkopciliśmy gibona. Sprawdziłem test ,,THC Strip" i udaje się go oszukać kilka kroplami Visine, + pijąc duże ilości wody
teraz moje pytanie:
czy jest to zgodne z prawem że nauczycielka może nam zrobić testy? Ile kosztuje test THC na krew? Nawet jeśli wykryją THC to mogą wyrzucić nas ze szkoły?(liceum)
tych typów u których znaleźli lufe wywalili ze szkoły :(
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.