mam problem, otóż na wycieczce szkolnej babka podejrzewała nas o jaranie hempu. Ostatniego dnia znaleźli lufe u kolegi, no i teraz jest przekonana że paliliśmy na wycieczce i za wszelką cenę chce nam zrobić testy na THC (sam nie wiem czy na mocz czy na krew, możliwe także że u policji). Na wycieczce nic nie jaraliśmy, ale niestety tydzień wcześniej zkopciliśmy gibona. Sprawdziłem test ,,THC Strip" i udaje się go oszukać kilka kroplami Visine, + pijąc duże ilości wody
teraz moje pytanie:
czy jest to zgodne z prawem że nauczycielka może nam zrobić testy? Ile kosztuje test THC na krew? Nawet jeśli wykryją THC to mogą wyrzucić nas ze szkoły?(liceum)
tych typów u których znaleźli lufe wywalili ze szkoły :(
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.