Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 2 / 0
Witam, nie znalazłem takiego działu, ani choćby jemu podobnych, a więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek o sposobie zażywania opium dość mało popularnym u nas. Wiadomo jest powszechnie, że w XIX w. w Europie były nawet palarnie opium, a w Chinach nawet w XX w. Wobec tego mam pytanie, czy jest to bardzo trudne? Jakie są sposoby palenia oprócz tego najbardziej tradycyjnego z fajki? Czy jest to opłacalne? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
  • 179 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: rage13 »
Trzeba mieć dobry materiał i dobra fajkę. Mój kumpel próbował z towarem własnej produkcji to zrezygnował. Bez odp. sprzętu i techniki marne szanse na dobrego bucha i strata materiału. Tez bym popalił. taką koche mieć z Afganistanu czy podobnego kraju i fajeczkę i latać sobie. :D ^_^
  • 908 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Heroine2 »
a mnie się udało palenie z towarem z własnej działki, w tym roku to chyba nie popalę bo mi maki powódź zabrała :(
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
  • 66 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Vornar »
Heroine, a powiedz, czy cięzko jest tak palic Opium? używałeś sprzętu odpowiedniego? Współczuję straty:(
  • 908 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Heroine2 »
taaa, długiej faji, na Slovensku koło Gerlacha jsem to koupil; lepiej jednak bo o wiele dłużej trzyma to zrobić tak jak Jon radzi dać sobie w kanał.
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
  • 66 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Vornar »
Nie pociaga mnie to zbytnio, zero delektowania się. Poza tym mam zasadę - nic w żyłe. Mam nadzieje, że kiedyś będę mógł zapalić sobie taką fajeczkę:) Czy mógłbygś stawić zdjęcia jak taka fajeczka wyląda? Pozdr.
  • 1519 / 20 / 0
A ze szklanej lufki jak do zioła nie próbowaliśta?
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 475 / 6 / 0
Nigdy nie widziałem jak się pali opium, bo w Polsce były inne metody, jednak w dawnych wiekach opium paliło się- przytykając blisko ognia. Kiedyś to nawet dokładnie analizowałem, bo miałem dokładne rysunki, ale to było dawno. W Polsce wszystko co miało morfine, to się acetylizowało, więc...
  • 1033 / 7 / 0
no ja pale tak - do lufy i lekko podgrzewam i jak zaczyna dymic to odstawiam ogien i ciagne
idzie wolno, ale zaskakujaco dobrze klepie
  • 236 / 1 / 0
Może ktoś wstawić foto takiej fajii?
Oraz ile trzeba spalić?
Mam trcohe opium więc chiałbym spróbować ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.